KTO Karatay Üniversitesi tarafından mimarlık, iç mimarlık, ve endüstriyel tasarım bölümlerinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen Çekme Karavan Tasarımı Ulusal Öğrenci Fikir Yarışmasında lisans öğrencimiz Ceren Özgen ekip arkadaşı Gökalp Kumdakcı ile birlikte birincilik ödülü kazandı. Yine aynı yarışmada lisans öğrencimiz A. Cem Fırat ise üçüncü mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın kazananı Ceren Özgen ve Gökalp Kumdakcı’nın Balon isimli projeleri, çekme karavanların özellikle kent içinde yaşayan insanlar tarafından kullanılmadığı zamanlarda işgal ettiği yer sorununa odaklanarak, strüktürü taşınabilir ve katlanabilir olarak geliştirilen, endüstriyel üretim olanaklarıyla yenilikçi ve ekonomik anlamda erişilebilir bir şişme-çekme karavandır.

ekran-resmi-2021-04-15-20-49-36ekran-resmi-2021-04-15-20-49-45

Üçüncü mansiyon ödülünü kazanan, A. Cem Fırat’ın 2020-2021 Güz Yarıyılı Bitirme Projesi kapsamında tasarladığı Karavan Ofis ise evden çalışma kavramını karavan dinamikleri içinde tanımlayıp kurgularken, karavan seyahatleri boyunca uzaktan çalışma deneyimini iyileştirmeyi hedeflemiştir.

cem-fırat-2
cem-fırat11778424bceeb6433bf21ff0000f8c30d