Endüstri Ürünü Takı ve Aksesuar Tasarımı Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı

Endüstri Ürünü Takı ve Aksesuar Tasarımı Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin saygınlığı, stratejileri ve öğrenim ilkeleri ile uyumlu, konusunda ülke ve dünya çapında bir mükemmellik merkezi olmayı hedeflemektedir. Yüksek düzeyde teknik bilgi ve kişisel sanatsal araştırma becerileri verilmesini hedefleyen, takı zanaatımızın gelenekleriyle desteklenen, çağın ihtiyaçlarına cevap veren bir eğitim anlayışıyla, yenilikçi vizyonunu kaybetmeden, kopyaya ve sıradanlığa yer vermeksizin, yaratıcı kişilikli tasarımcı yetiştirmek programın amacıdır.

Endüstri ürünleri tasarımı ve endüstriyel takı tasarımı konularında lisans düzeyinde deneyime sahip olan İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nün eğitiminin devamı olarak takı ve lüks aksesuar konusunda açılan yüksek lisans programı bünyesindeki eğitimci kadrosu, geleneklere ve geçmişin yoğun etkilerine rağmen değişen alışkanlıkları, modaları, yeni teknolojileri, malzeme bilgilerini ve öğrencilerin gereksinimlerini gözönüne alarak oluşturulmuştur. Program süresince, yurt dışındaki tanınmış tasarım okullarıyla ilişki kurularak eğitimin kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.

Programın açılması takı firmaları* tarafından desteklenmektedir. Üniversitenin sahip olduğu atölye ve laboratuvar olanaklarına ek olarak firmalar bünyelerindeki atölye ve laboratuvar olanaklarını eğitimin uygulamalı dersleri için paylaşacaklardır. Program kapsamında; farklı teknikler ve farklı temalar konusunda çalışmalar yapılması, özellikle altınla çalışma konusunda yeterli altyapının oluşturulması,gümüş, bakır vb. madenlerle çalışmalar yapılması, değerli ve yarı değerli taşların takı tasarımında kullanımı, farklı malzemelerden yapılan takılar (kolye, bilezik, yüzük, beden takıları vb.), her gün kullanılmakta olan küçük nesneler (saat, masaüstü nesneleri, taşınan nesneler, promosyon ürünleri vb.), farklı malzemelerden yapılan küçük nesnelerin tasarımı, teknolojik gelişmelerin bilimsel düzeyde takip edilmesi hedeflenmektedir.

Programa alınacak öğrencilerin Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden lisans derecesine sahip olmaları ve İ.T.Ü. Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları Başvuru Koşullarına ek olarak LES puanlarının en az 45 (eşit ağırlık) , ALES puanlarının ise en az 55 (eşit ağırlık) olması gerekmektedir.

Başvuru koşullarını karşılayan kişilerin yapılacak mülakatlara takı tasarımıyla ilgili tasarım ve uygulama çalışmalarını içeren portfolyoları ile katılmaları gerekmektedir.

www.sbe.itu.edu.tr

*Program, Favori Kuyumculuk tarafından desteklenmektedir.